Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Tijdens de dokbeurt
18 mei 2018

Tijdens de dokbeurt

Tijdens de dokbeurt


Tussen 30 april en 14 mei, hebben wij met de Zeefakkel in het droogdok Jan Blanken gelegen. In deze 2 weken is er veel werk verricht door leden, vrijwilligers en andere geïnteresseerde .

In de machinekamer zijn wij bezig geweest met alle afsluiters die tegen de huid aan zitten weg te halen. Deze werden vervolgens naar Rotary gebracht en hier werden ze gereviseerd en gekeurd. Degene die niet meer goed waren, zijn vervangen en vervolgens is alles weer terug aan boord gekomen. Hier is alles weer terug geplaatst. Ook zijn de schroef as pakkingen vervangen.

Aan de buitenkant van het schip zijn wij begonnen met het schip af te spuiten met de hoge druk spuit. Hierna is eerst het witte gedeelte van het schip geschuurd en geverfd, en vervolgens is het zwarte en het gele gedeelte van het schip gedaan. Als laatst is het onderwater schip behandeld met anti-fouling verf met behulp van een verfspuit.

Tevens is tijdens de dokking het schip gekeurd op een aantal punten. Een aantal van deze punten waren het meten van het onderwater schip en het inspecteren van de ankerketting. Al deze punten hebben wij gelukkig met een voldoende afgesloten.

Wij willen iedereen bedanken die hierbij aanwezig was, zonder jullie hadden wij nooit dit resultaat behaald!