Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Bij de zeekadetten stap je aan boord om plezier te hebben. Samen met een groep jongens en meisjes van verschillende leeftijden ga je een deel van je vrije tijd op het water doorbrengen.Het verblijf aan boord van het korpsschip maakt veel indruk, vooral tijdens het varen. Maar ook in de [...] Lees verder

Bij de zeekadetten stap je aan boord om plezier te hebben. Samen met een groep jongens en meisjes van verschillende leeftijden ga je een deel van je vrije tijd op het water doorbrengen.

Het verblijf aan boord van het korpsschip maakt veel indruk, vooral tijdens het varen. Maar ook in de kleinere boten kan het spannend zijn. Een flinke wind of veel stroming de baas worden doe je niet zo maar. En voor een roeitocht moet je echt wel wat in huis hebben

Een zeekadetkorps is meer dan een watersportvereniging. Natuurlijk leer je hoe je moet roeien en zeilen. En dat leer je als zeekadet goed. Wij hebben eigen diploma's daarvoor, die wij brevetten noemen.
Verder leer je bij de zeekadetten wat je allemaal aan boord van een groot schip moet doen. Dat doe je niet in een klaslokaal maar aan boord en een paar keer per jaar bij een vaartocht.

Als het korps met de Zeefakkel gaat varen ben je geen passagier maar een bemanningslid.
Bij alles wat aan boord te doen is, leveren de kadetten hun deel. Aan het roer staan is leuk, de koers uitzetten noodzakelijk en zonder de bediening van de motor is varen niet mogelijk.

Bij ons ben je op een plezierige manier bezig met jongens en meisjes van je eigen leeftijd. Met elkaar ontdek je wat er op het water kan en nodig is. De korpsleiding en de instructeurs begeleiden je daarbij.

Met alle jongens en meisjes vul je het programma in. Samen bepaal je zelf de sfeer aan boord. Met elkaar maak je immers plezier!

Rangen en standen

De rangonderscheidingstekens op de uniformen geven de rang of stand van de zeekadet, onderofficier of officier weer. Omdat iedereen aan boord een rang of een stand heeft is het voor iedereen duidelijk wat men van de ander kan verwachten aan ervaring, kennis, verantwoordelijkheden, vaardigheden enzovoort.

De commandant heeft de leiding bij het zeekadetkorps en wordt daarin bijgestaan door een aantal officieren. De onderofficieren vormen het middenkader. De rangonderscheidingstekens op de uniformen geven de rang of stand van de zeekadet, onderofficier of officier weer. Van laag naar hoog kennen we de volgende rangen en standen:

epauletten

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9y9TqUd1XDc

ZKK Whatsapp
Schrijf ons een bericht via Whatsapp