Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Meevaren op ‘Tall ships’
19 maart 2018

Meevaren op ‘Tall ships’

Meevaren op Tallships


Een unieke mogelijkheid voor kadetten namens de zeekadetten om mee te varen op TallShip!
Ook dit jaar zijn er weer verschillende mogelijkheden voor jullie zeekadetten om als trainee mee te varen op de Tall Ships. We hebben een hele leuke optie waar de kadetten gelijk al kans maken op een beurs van EURO 500,- en daardoor dus al een heel eind op weg zijn om het benodigde bedrag te realiseren.

Voor de Eindexamen kandidaten hebben we een hele leuke internationale uitwisseling op de Morgenster. Een uitgebreide beschrijving vinden jullie hier

In het kort:
Data: 6 juli tot en met 20 juli. Van Esbjerg (DK) via Sunderland (UK) weer naar Esbjerg. De eerste race van de Tall Ships Races 2018 is van Sunderland naar Esbjerg! Het is dus heel leuk, want eerst met zijn allen het schip leren kennen en vast wat manoeuvres varen en daarna racen!
Aanmeld leeftijd: 15 tot 25 jaar en alles is Engelstalig 

De deelnemende nationaliteiten zijn: Frankrijk, Denemarken, Sweden, UK en Nederland.

Kosten
De kosten zijn EURO 925,-. We hebben de mogelijkheid om fondsen aan te vragen bij de STI/STAN/Windseeker. 
Er zijn fondsen aangevraagd bij Erasmus plus. Zodra we daar bevestiging van ontvangen hebben, kunnen we laten weten of jullie de restitutie krijgen van EURO 175,- voor de reiskosten. Op dit moment zijn de reiskosten voor de retour vlucht naar Billund EURO 175 met KLM. De bus van Billund naar Esbjerg gaat rechtstreeks van de luchthaven Billund naar de haven van Esbjerg en kost ongeveer EURO 10,-.
Je ontvangt na deelname de Youth Pass, waarmee je kunt aantonen bij sollictaties, maar ook toelating bij opleidingen, wat je hebt geleerd!

Vragen
Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Monique@windseeker.org, of de Commandant H. Smit

Informatie
Meer informatie kun je vinden op de website van windseeker