Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Dokbeurt 2018
23 maart 2018

Dokbeurt 2018

Van 30 april tot 14 mei gaat de Zeefakkel het Jan Blanken dok in te Hellevoetsluis.


Er zijn een aantal serieuze werkzaamheden die verricht moeten worden om de Zeefakkel varende en operationeel te houden. Een dokbeurt is voor ons noodzakelijk om de nodige keuringen te laten doen en om het onderwaterschip te reinigen en onderhouden. De Zeefakkel is voor het laatst in het Jan Blanken dok geweest in 2011. Dit was vlak voor de heftige brand die er aan boord gewoed heeft in oktober 2011. De brand heeft erg veel schade aangericht en het binnenschip is daardoor vrijwel volledig verwoest geweest. In 2012 kon de Zeefakkel terug het dok in om reparaties te verrichten die onder andere veroorzaakt waren door de brand. Er zijn toen (gelukkig) veel werkzaamheden verricht.

Dit jaar op 30 april 2018 keren wij terug in het historische Jan Blanken dok om enkele werkzaamheden te verrichten. De dokbeurt zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Deze dokking is voor ons ook erg spannend en belangrijk omdat wij metingen kunnen doen aan het onderwater schip die ons kunnen vertellen of het nog veilig genoeg is om op zee te mogen varen. En dit is voor ons erg belangrijk omdat wij in 2019 graag over zee naar Engeland willen varen met de Zeefakkel. Voor de kadetten, onderofficieren, officieren en vrijwilligers is dit een enorm avontuur en uitdaging. 

Enkele werkzaamheden die verricht moeten worden tijdens de dokbeurt:

  • Onderwaterschip reinigen
  • Schroeven laten herstellen
  • Doorvoeren dichtlassen
  • Kale plekken herstellen
  • Antifouling aanbrengen (speciale verf)
  • Zwart schuren en verven
  • Ankerkettingbak schoonmaken
  • Anodes controleren

Dit zijn enkele werkzaamheden van een flink lijstje wat gedaan moet worden. Gezien wij maar twee weken de tijd hebben en sterk afhankelijk zijn van vrijwilligers zijn wij opzoek naar vrijwilligers en handjes die ons willen (en kunnen) helpen hierbij. Hulp wordt zeer gewaardeerd en hier staat natuurlijk een leuke vaartocht tegenover!  Mocht het zijn dat je wilt komen helpen word er natuurlijk gewoon koffie en thee verzorgt en op verzoek ook lunch!

Hierbij doen wij een oproepje aan alle leden, vrijwilligers, kennissen, vrienden, ouders, geïnteresseerden, opa’s, oma’s, familie en/of ex-leden die ons kunnen en willen helpen. Al is het maar een middagje, alle hulp is meegenomen! Wil je ons graag komen helpen? Stuur een berichtje naar info@zkkhellevoetsluis.nl of bel ons gewoon op: 06-11886412.


Praktische informatie:

Wegvaren vanaf de ligplaats om: 08.30
Brug draait om: 09:00
Dok in: 10:00