Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Bevorderingsdag 2017
13 juni 2017

Bevorderingsdag 2017

Bevorderingsdag 2017


Zaterdag 10 juni was er aan boord van de Zeefakkel feest. vele kadetten werden bevorderd of kregen een brevet. In de winter periode werken en leren zij hard om weer een rang of stand hoger te worden. Uitbreiding van kennis is erg belangrijk en nuttig zodat zij steeds zelfstandiger worden aan boord. Veel van de jongens en meiden kunnen deze kennis weer gebruiken tijdens volgende studies zoals Maroff, binnenvaart of andere maritieme gerelateerde opleidingen.

Aan het begin van de dag was het nog even snel de boot schoonmaken, opruimen en de vletten optuigen. Om 12 uur gingen de kadetten zeilend het Haringvliet op. De ouders kwamen om 13:00 aanboord. De bedoeling was om met de Zeefakkel voor anker te gaan liggen en de bevordering op het water te houden. De vletten zouden dan zodra de Zeefakkel voor anker lag aanmeren langszij de Zeefakkel. Alles verliep zoals prima zoals geplant. En wat was het heerlijk zeilweer!

Na de bevorderingen hebben we nog een stukje gevaren met de Zeefakkel. Enkele ouders waren zelfs zo dapper om mee te zeilen met een van de vletten. Erg leuk! Eenmaal in de haven gingen de ouders van boord en konden de zeekadetten even opruimen en nagenieten van deze mooie dag!
Foto’s van de bevorderingsdag kun je hier zien.

 

Overzicht van bevorderingen/brevetten:

ZKK3
Emma, Bas, Milan

Sloepgast 1
Danny, Bjorn, Colin, Ted

Machinist 2
Bryan, Roy

Machinist 1
Erik

Hofmeester 2
Stef

Bootsman
Roan, Jasper, Erik

Schipper
Tony

Gefeliciteerd allemaal en tot de volgende keer!