Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Genomineerd vrijwilligersprijs
10 november 2017

Genomineerd vrijwilligersprijs

Ook dit jaar worden er in Hellevoetsluis 4 vrijwilligersorganisaties genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligers 2017: niet als beste of grootste, maar gewoon als steuntje in de rug. De aandacht die daardoor naar deze organisaties gaat is heel positief en daar doen wij het voor.

De eerste genomineerde is De Zeefakkel. Dit schip is gebouwd als Rijksopnemingsvaartuig in 1950 en via wat omwegen uiteindelijk terecht gekomen in Hellevoetsluis. De Zeefakkel heeft 50 slaapplaatsen en is nu in gebruik als opleidingsschip voor de Zeekadetten.

Het bestuur
In het bestuur zitten drie personen: het heeft een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Verder is er ook iemand belast met de taken voor het materieel, de opleidingen en de public relations. Veel bestuursleden hebben een nautische achtergrond die goed van pas komt op het schip. Het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers. Ze zijn over het algemeen ook (oud) lid van de Zeekadetten, staan dus dichtbij de praktijk en kunnen zo bijspringen waar nodig is. Dat maakt het samenwerken op alle vlakken heel prettig.

Overige vrijwilligers
Verder zijn er nog veel meer vrijwilligers actief met diverse taken. Zo worden er vrijwilligers ingezet bij de begeleiding van de Ketelbinkies; dit zijn de jongste korpsleden vanaf 9 jaar. Hiervoor is niet alleen nautische kennis nodig maar ook affiniteit met kinderen en het overbrengen van kennis. Al onze vrijwilligers en officieren vragen wij om een verklaring omtrent goed gedrag. Dit om een veilige omgeving te creëren voor de kinderen.

Onderhoud
Maar wat dacht u van de onderhoud van het schip. Onderhoud wat enorm belangrijk is om veilig met het schip te kunnen blijven varen. Om dit voor elkaar te krijgen lopen hier een aantal hele handige mensen rond. Allemaal personen die graag de handen uit de mouwen en tevens meedenken in het onderhoud van het schip. Schilders, electriciens, technische mensen en gewoon hele handige klusjesmannen waar we echt niet zonder zouden kunnen. Vakmensen die zich met heel veel liefde voor het schip en haar bemanning inzetten. Onmisbaar zijn ze voor ons.

Nominatie
Zoals u ziet is de nominatie meer dan op zijn plek bij de Zeekadetten. Een van de vele voorbeelden van een vereniging die draait op haar vrijwilligers. Mensen die zich met veel liefde en plezier belangeloos inzetten voor een vereniging waar ze een speciaal plekje voor in hun hart hebben.

Op donderdagavond 7 december vindt in het Droogdok de feestelijke uitreiking plaats en vanaf heden kan er voor toegangskaarten ingeschreven worden bij de vrijwilligersbalie van Cultuurhuis de Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan. Meer info over de kaarten via 0181-390607 tijdens openingstijden