Zeekadetkorps 

Hellevoetsluis

Zomerkamp naar Engeland 2019
24 mei 2019

Zomerkamp naar Engeland 2019

Zomerkamp Engeland 2019

De zeekadetten

Het Zeekadetkorps Hellevoetsluis is één van de achttien korpsen binnen Nederland als onderdeel van het overkoepelende orgaan Zeekadetkorps Nederland. Na meer dan vijfentwintig jaar telt ons korps op dit moment ongeveer dertig leden. Landelijk gezien vindt 75 % van het aantal leden later een baan of in de binnenvaart en grote vaart of bij de Koninklijke Marine. Het Zeekadetkorps Hellevoetsluis brengt jongens en meisjes vroegtijdig in aanraking met de zee. Interesse in een maritiem beroep, varend of aan de wal, wordt aangewakkerd en ontwikkeld. Jaarlijks kiezen vele zeekadetten voor een opleiding gericht op een maritiem beroep. Uiteindelijk maken zij van hun hobby hun werk. Het Zeekadetkorps Nederland “Wijst de jeugd de weg naar zee”. Ontelbare gingen voor en maakten van hun hobby hun levenswerk!

Wat doen wij aan boord?
Spelenderwijs leren wij de kinderen allerlei nautische benamingen en gebruiken. Bij ons leer je ook zeilen, roeien en motor boot varen. Ook komen wij vaak nog op bijzondere plekken tijdens excursies op marine en koopvaardij schepen. Zelfstandigheid, normen en waarden worden vanzelfsprekend ook geleerd waar de kids later in het leven ook profijt van hebben. Samen met de andere kadetten zijn ze natuurlijk niet altijd aan het leren maar beleven zij ook veel plezier aan boord en op het water.

Sponsor een zeemijl!
Dit zomerkamp gaan de zeekadetten met de Zeefakkel  naar Engeland om het zomerkamp te vieren en het 75 jarige bestaan van het korps. Na de verwoestende brand in 2011 is dit een grote mijlpaal voor de zeekadetten. Zij zullen ongeveer twee weken wegblijven en de oversteken maken naar Torbay, Engeland. Voor deze gigantische onderneming zijn de nodige voorzorgmaatregelen getroffen en zullen de kadetten, ouders en sponsoren flink moeten klussen en bijspringen om alles op tijd klaar te hebben. Ook is er een flink bedrag nodig voor de dure brandstof!. Helaas kunnen de zeekadetten dit niet zelf bekostigen.

Het Zeekadetkorps Hellevoetsluis dus zoekt ondernemers en donateurs die het Zomerkamp willen sponsoren en steunen voor de overtocht naar Engeland. Een unieke kans om deze geweldige stichting te ondersteunen. Totaal is er een bedrag nodig van ongeveer € 13.000,00 voor de brandstof. Voor een kleine vereniging zoals de Zeekadetten is dit enorm veel geld. Wij vragen u dan ook om een donatie / sponsering zodat wij deze overtocht kunnen maken en de kinderen een onwijs geweldige ervaring kunnen geven. In ruil hiervoor kunnen wij (op verzoek) namen/bedrijven etc. vermelden op onze website / tijdens evenement. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Wat je sponsort is geheel aan jou, alle beetjes dragen bij aan deze mooie reis!


Voor meer informatie kun je terecht bij: Andreas Groth: 06 50526428 en bij Harold Smit: commandant@zkkhellevoetsluis.nl


Uw bijdrage kunt u overmaken naar: NL68 RABO 0365 4214 99 t.a.v zomerkamp Zkk Hellevoetsluis.

Namens de Zeekadetten, Bedankt!Interviews met kadetten
In de trend van het zomerkamp hebben wij een aantal kadetten gevraagd een klein stukje te schrijven over hun ervaring bij de zeekadetten. Dit geeft een kleine indruk van onze vereniging en wat wij doen. Uiteraard is het ook mogelijk gewoon zelf eens langs te komen bij ons!

Björn
Mijn naam is Björn en ik zit bij de zeekadetten. Het is mijn sport, maar ik leer er ook erg veel in de maritieme sector, van; hoe bestuur je een schip tot; het verven van een bootje. Ik ga al ongeveer bijna 5 jaar met plezier naar de zeekadetten toe, want daar kan ik mijn  energie om zetten in iets moois en dat geeft mij een fijn gevoel. En vooral als ik mijn kennis straks weer kan overdragen dat lijkt mij heel gaaf. Mij lijkt het dan ook super tof als ik mijn kennis kan delen in Engeland met de Engelse kadetten, dat is toch wel een ervaring. En mij lijkt het super gaaf om dan wedstijden te houden tegen de Engelse kadetten op andere wateren die wij nog niet zo goed kennen. En met uw steun zouden we dat mogelijk kunnen maken.

Stef
Mijn  naam is Stef. Ik ben 18 jaar oud en zit bij het zeekadettenkorps Hellevoetsluis. Ik ben al ruim 6 jaar lid en doe het nog steeds met plezier. De meeste zaterdagen en woensdag avonden ben ik dan ook te vinden aanboord van de Zeefakkel. Op de woensdagen is het klus avond en doen we de klusjes die nodig zijn om het schip weer helemaal op te knapen van alle schade die we hebben opgelopen tijdens de brand. De zaterdagen zijn om de kadetten bezig te laten zijn met het zeilen en roeien van onze vletjes en varen met het schip zelf en onze kleine motorboot. Iedereen heeft zijn  eigen taak aanboord zo heb  je de technische dienst, nautische dienst en logistieke dienst. De technische dienst is vooral bezig met het onderhouden van de machine kamer en de motoren. de nautische dienst is vooral bezig met het onder houden van het schip en de vletjes en ze zijn vaak op pad met de ‘vletjes’. Dan heb je nog de logistieke dienst, dat is dan mijn onderdeel.

Wij zorgen voor het eten zowel ochtend, lunch en avond eten. Ook aankomend zomerkamp ben ik aanwezig om de maaltijden klaar te maken voor de kadetten en onder officieren en officieren. Dit jaar gaan we namelijk 2 weken naar Engeland. Uiteraard is dat een ervaring die ik niet wil missen om dan over zee te gaan is natuurlijk gewoon super gaaf. Verder vind ik het ook erg interessant hoe het nou werkt bij de Engelse kadetten bijvoorbeeld wat voor gebied ze in zeilen en wat er nou anders is bij hun dan bij ons. Dat hoop ik allemaal met aankomend zomer kamp mee te mogen maken. Daarom was de vraag of u ons misschien kon helpen om een donatie te doen om dit allemaal mogelijk te maken.

Danny
Ik ben Danny ik ben 16 jaar. Ik ben al 6 jaar lid van het zeekadetkorps Hellevoetsluis. Ik ben lid geworden omdat ik met vestingdagen in 2013 ben uitgenodigd om toen mee te varen met de Zeefakkel en sinds dien ben ik lid van het zeekadetkorps Hellevoetsluis. Zeekadetten is een maritiem jeugd vereniging. Het leukste van zeekadetten is dat je zelf op een gegeven moment een richting mag kiezen zoals machinekamer logistiek(keuken) en nautisch(onderhoud aan schip en zeilen). En met zoka (zomerkamp) komen 1 keer per jaar alle korpsen bij elkaar, maar sommige korpsen houden ook een eigen zomerkamp. Zoals zeekadetkorps Hellevoetsluis dit jaar. Dit jaar gaan we namelijk naar Engeland met het schip de Zeefakkel. Ik ga zelf mee naar Engeland met het de zeekadetten  omdat ik zelf nog nooit in het buitenland ben geweest en het lijkt me leuk om met de Zeefakkel van het daar naar toe te gaan over zee. 

ZKK Whatsapp
Schrijf ons een bericht via Whatsapp